Traseele turistice si obiective

Obiectivele noastre
Casa Traditionala Mosorel - pensiune agroturistica si ecoturistica va ofera servicii de gazduire pentru turismul eco – activ; turism cultural determinat de dorinţa de cunoastere si cultivare prin vizitarea muzeelor, participarea la evenimente culturale (spectacole, festivaluri, serbări tradiţionale, expoziţii culturale); Cele mai frumoase obiective turistice din Transilvania le gasiti aici : www.carta.ro- obiective- turistice - Transilvania
Puteti incerca turismul de aventura – cicloturism (mersul cu bicicleta prin mijlocul naturii) , alpinismul (escaladarile), turismul speologic(vizitarea pesterilor), observarea florei si a faunei.
Turismul activ pe care speram ca cei mai multi dintre dumneavoastra il prefera, combină aventura, recreerea, ecoturismul si aspectele culturale ale unui itinerar de descoperire si presupune deplasarea în zonele care necesită protejarea biodiversităţii si conservarea culturii, care cuprinde elemente importante de recreere si educaţie, de acţiune, exerciţii fizice si implicarea activă, în compania unui ghid montan cu pregătire specifică.
In turismul activ arem în vedere modul de vizitare, atitudinea turiștilor si activităţile care se desfăsoară pe parcursul călătoriei responsabile fata de mediu.
Turismul Eco - activ include călătoriile către destinații unde flora, fauna și patrimoniul cultural sunt principalele atracții. Prin acest tip de turism implicăm inițiative de a promova respectarea naturii si a biodiversitatii , recilarea, reutilizarea apei și crearea posibilităților de dezvoltare economică a comunităților locale.
Turistul poate veni aici pentru recreere si odihnă, petrecerea vacanţei în spaţiul rural, consumarea de produse naturale din gospodăria noastra sau a vecinilor sateni .
Aici aveti posibilitatea contactului cu tradiţiile si obiceiurile locale, precum si participarea la activităţi agricole specifice.

Cazare Magura3 Cazare Magura4 Cazare Magura5 Peisaje Magura6 Peisaje Magura7 Peisaje Magura8 Peisaje Magura9 Camere Magura4 Piatra Craiului Magura2 Piatra Craiului Magura3 Piatra Craiului Magura4 Magura1 Magura2 Magura3 Magura4 Magura5Despre Satul Magura
Situat in parcul National Piatra Craiului – este un sat de munte retras si linistit risipit pe dealuri in zona Transilvaniei; localnicii te pot impresiona prin bunatatea , harnicia si simplitarea lor .
Poti petrece câteva ore prin sat alături de oi , cai, vaci, care păsc liniștite în spatele unor garduri de lemn, printre case răsfirate pe dealuri, cocoțate la 1000 m altitudine , printre meri roditori si drumuri de țară te poti intalni cu turisti straini rătăciți pe ulițe admirand stanci în peisaj si ceața coafând Bucegii ori Piatra Craiului.
Satul Măgura nu este o zonă ușor accesibilă, însă, chiar și așa, turiștii și-au făcut drum și aici, iar casele de vacanță și pensiunile au început, ușor, ușor, să răsară..
Daca alegeti sa faceti un traseu pe munte respectati urmatoarele reguli : intotdeauna anunta pe cineva, proprietarii pensiunii,cabanei unde stai, ce traseu urmeaza sa faci.
Asigura-te ca ai echipament corespunzator, harta cu trasee turistice, ceva mancare in ruxac. Alegeti traseul care vi se potriveste cel mai bine, nu va aventurati, nu va supraapreciati puterile! Asigurati-va ca aveti suficienta apa la d-voastra pentru întreg traseul ales, sursele de apa fiind rare sau chiar inexistente in partea superioara a masivului! Luati cu dvs. in rucsac ambalajele diverse si alte resturi, nu le aruncati pe munte!
Pe parcursul excursiei folositi traseele oficiale, marcate cu semne conventionale!Admirati florile dar nu le rupeti!
Respectati linistea naturii si pe ceilalti vizitatori!Nu aprindeti focul decat in locurile de campare si in vecinatatea cabanelor turistice, unde acest lucru este permis, in vetre special amenajate in acest scop!
Va oferim excursii cu ghid montan – 50 euro/grup 1-4 persoane, 160 euro/grup 8-15persoane sau excursii cu ghid la observatorul de ursi cu rezervare si transport - 55euro-65euro/persoana; excursia poate dura 4-6ore;

Piatra Craiului Magura2 Piatra Craiului Magura3 Piatra Craiului Magura4 Magura1 Magura2 Magura3 Magura4 Magura5In 1990 Piatra Craiului este declarat parc national, iar in 1999 incepe Proiectul Managementul Conservarii Biodiversitaţii. Altitudinea care depaseste 2200 m face ca aproape intreaga grupare a speciilor montane si alpine, caracteristice lantului carpatic, sa gaseasca aici conditii optime de dezvoltare. Existenta padurilor, stancariilor, grohotisurilor pajistilor si a ochiurilor de mlastina favorizeaza mentinerea unei diversitati botanice deosebite. Parcul National Piatra Craiului detine o ornitofauna bogata, reprezentata prin cele 109 specii identificate pana in prezent pe acest teritoriu, din acest punct de vedere fiind o zona ideala pentru observarea pasarilor. Multe dintre acestea sunt mentionate ca specii strict protejate prin Conventia de la Berna - Conventia pentru protejarea vietii salbatice si a habitatelot naturale din Europa (legea nr. 13 din 11 martie 1993)
Masivul Piatra Craiului – lant muntos calcaros - este o „lamă” tăioasă și abruptă de roci sedimentare, în special roci calcaroase, lungă de aproximativ 24 – 26 km și lată de aproximativ 6 – 8 km . Altitudinea maximă a Pietrei Craiului este atinsă în vârful Vârful La Om, cunoscut și ca Piscul Baciului, având 2.238 m. Temperatura medie anuală se menține în jurul valorii de 0 grade C, iar în zonele înalte coboară până la -2°C. Vânturile aproape permanente sunt determinate de poziția izolată a masivului. Precipitatiile predomina in lunile mai si iunie. Aici se găsesc specii unice în lume de floră și faună, unele dintre ele, așa cum ar fi Garofița Pietrei Craiului (Dianthus callizonus), fiind faimoase. Alte specii protejate sunt floarea de colț (Leontopodium alpinum) și ghințura galbenă (Gentiana lutea). Printre speciile de animale gasim capra neagră (Rupicapra rupicapra), declarată monument al naturii, căpriorul, mistrețul, ursul carpatin, râsul, vulpea, lupul, veverița. In Piatra Craiului poți găsi trasee pentru începători, spectaculoase dar mai puțin solicitante.

Va recomandam Prăpăstiile Zărneștilor, un defileu spectaculos lung de circa 4 kilometri cu pereții abrupți care înconjoară poteca ce au înălțimi de până la 200 de metri și sunt acoperiți pe alocuri de pâlcuri de conifere și de petice de mușchi. Dacă ai timp, poți vizita două dintre atracțiile turistice principale ale defileului, Peștera Mare din Prăpăstii și Peștera Mică din Prăpăstii.
O alta atractie turistica in zona este Pestera Liliecilor (Pestera Badichi), adaposteste specii rare de lilieci. Specialistii considera ca pestera ar trebui tinuta departe de ochii curiosilor , pentru a proteja diversele specii rare de lilieci care traiesc aici; cu toate acestea este deschisa vizitatorilor si are statutul de monument natural national fiind inscrisa in zona speciala de protectie a parcului Piatra Craiului. Este situata la o altitudine de 950m pe platforma Branului, in satul Pestera; grota masoara 162 m in lungime, fiind la interior modelata de diverse formatiuni calcaroase numite si “lacrimi ale pamantului” si este impartita in camere care au tavanul divers colorat; Daca va hotarati sa vizitati pestera va recomadam echipament de protectie si o lanterna pentru a va lumina drumul; in interior nu exista electricitate pentru a nu deranja mamiferele ce isi duc aici viata.
Trasee pe munte – Masivul Piatra Craiului este străbătut de peste 30 de trasee montane, dintre care câteva sunt rezervate doar alpiniștilor cu experiență. Cei mai mulți turiști aleg să înceapă aventura în Piatra Craiului din Zărnești, unde se poate ajunge în numai 45de minute cu trenul, autobuzul sau autoturismul din Brasov. Accesul în partea sudică a masivului se face din Dâmbovicioara, pe drumul național Pitești – Brașov. Trasee în Piatra Craiului pornesc și din Bran, din satul Peștera, din Satul Magura sau din satul Șirnea. Traseu de creasta
Creasta nordica – cabana Curmatura, Saua Crapaturii, Varful Turnul,Saua Padinei Inchise, Varful Padina Popii, zona refugiului de la Varful Ascutit – 3 -3:30h
Zona refugiului de la Varful Ascutit, Varful Timbalul Mare, Piscul Baciului (varful La Om), Saua Grindului - 2-3h
Creasta sudica – Saua Grindului, Coama Lunga, Saua Funduri 3-4h
Traseu Zarnesti – Cabana Curmatura prin Prapastiile Zarnestiului 2:30-3:30h
Traseele turistice sunt preluate de pe site-ul: crai.carpati.org unde gasiti si multe alte trasee deosebite.