Povestea noastra

Povestea locului … povestea incepe pe “Dealul Sandului” cum ii spun batranii tarani din sat; exact aici, in locul in care este amplasata casa traditionala Mosorel, candva, demult, era un varf de deal , o stanca unde tinerii isi dadeau intalnire.

Acum vreo 13-14 ani , a fost ideea bunicului Mosorel , sa construiasca casa intr-un loc atat de special si indragit. Denumirea casei ‘’Mosorel ‘’– vine de la mosorul masinii de cusut, asa fost poreclit bunicul, fiind recunoscut ca cel mai bun croitor din toata zona;

O casa la sat, dar cu toate dotarile contemporane; calorifere mereu calde iarna, camere cu baie proprie si balcoane cu vedere spectaculara spre munti.

Mobilierul camerelor este din lemn natural de brad si a fost lucrat manual de catre mesterii familiei.

Sta intr-un colt un ciubar vechi pictat; o bancuta taraneasca, varul alb de pe peretii casei, linistea serii si un foc jucaus afara , te fac sa te simti … acasa.

Aici poti simti, poti trai stilul de viata traditional al taranilor de munte. Osteniti , dupa o zi lunga la coasa, taranii isi duc animalele acasa, rasunand in ulite clopoteii de seara.

Dis de dimineata, bunica ne rasfata cu un mic dejun delicios: o cana cu lapte fierbinte, paine prajita pe plita unsa cu unt din putinei si miere de padure aromata …

Experienta acestei frumuseti stravechi pe care o puteti trai in prezent , este cel mai mare dar pe care vi-l putem oferi.